София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радев приема президента на Сърбия

Вучич е на официална визита у нас

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Сръбският президент Александър Вучич е на посещение у нас по покана на държавния глава Румен Радев. Той бе посрещнат на официална церемония на площад „Св. Александър Невски“, където положи венец пред Паметника на Незнайния войн.

Във фокуса на разговорите между Вучич и Радев ще бъдат европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, двустранните отношения между България и Сърбия и по-специално свързаността по общата ни граница, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Очаква се да бъде подписан Меморандум за разбирателство между двете страни за подобряване ефективността на железопътния транспорт. Ще бъде сключен и договор, свързан с пристанищната инфраструктура на р. Дунав, необходима за съхранение и пренос на втечнен природен газ.

В рамките на посещението си сръбският президент Александър Вучич ще разговаря с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и със заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.