София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радев в Лондон за срещата на върха на НАТО

На срещата е министър-председателят

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО, която ще се състои на днес и утре декември в Лондон. На срещата на върха ще бъде отбелязана 70-годишнината от създаването на Алианса.

И министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха между държавните и правителствени ръководители на страните-членки от НАТО, която ще се проведе на 3 и 4 декември 2019 г. в Лондон, съобщиха тази сутрин от правителствена информационна служба.

Присъствието на премиера на срещата на върха в Лондон е изненада, тъй като той беше обявил, че двамата с Радев са се разбрали президентът да представлява България на форума.

После обаче от МС изпратиха опровержение на собствената си информация и заявиха, че само Радев е определен да предстаавлява България на срещата на НАТО.