Гледай
на живо

Ракетни удари над военни летища в Сирия

Израел отрича за въздушните нападения

Противовъздушната отбрана на сирийската армия успя да отблъсне тази нощ два ракетни удара, които са били нанесени по военни летища Шайрат в провинция Хомс и Домейра, на 50 км северно от Дамаск. Според телевизионния канал на „Ал Акбайра“  сирийските артилеристи успели да улучат шест цели над Шайрат и още три ракети, приближаващи към  Домейра, предаде ТАСС.

Според новинарския портал "Ал Масдар" две въздушни бази са нападнати от израелските военновъздушни сили във въздушното пространство на Ливан. Тази информация все още не е официално потвърдена от Дамаск. Говорител на пресслужбата на израелската армия каза за ТАСС,  че няма информация за нападенията в Сирия.

Телевизионен канал Sky News Arabia, позовавайки се на свидетели, съобщи, че във вторник вечер в долината Бекаа в Източен Ливан се чували силни експлозии.

„ Ал Манар“ съобщи за интензивна полети, които правят израелските самолети на ВВС през нощта над линията на разделение между Сирия и израелските сили в Голанските възвишения (на 40 км от Дамаск). Според телевизията, израелското командване е довело и военни подкрепления в района, както  и бронирани превозни средства в случай на възможни въоръжени атаки от сирийска територия в отговор на ракетните атаки.