София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ранени монаси при обир на църква във Виена

Полицията изключва терористичен акт

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Петима австрийски монаси бяха ранени, сред които и един тежко, след като  двама въоръжени мъже са нахлули в манастирска църква в предградие във Виена в късния следобед вчера,  това съобщиха световните информационни агенции.
 
Пострадалите са били намерени от служители в 16:17 часа. В Туитър полицията съобщи, че мотивите  на нападателите  все още не са ясни, но не става дума за терористично нападение. 
 
Според събраните до момента данни основната цел  обир, тъй нападателите са поискали от монасите пари и ценности, след което са ги привели в безпомощно състояние, вързвайки ги и са взели всичко, което са могли. Не е известно към момента да са имали други искания.
 
Властите във Виена съобщават, че по случая е започнало разследване и се прави всичко възможно извършителите да бъдат открити, за да се изясни точният мотив за извършване на деянието. В издирването на извършителите участват полицейски коли и хеликоптер.
 
Припомняме, че в друг инцидент по-рано в четвъртък катедралата "Св. Стефан" във Виена беше евакуирана след аларма за бомба, но отново бе отворена около час по-късно, след като не бяха намерени експлозиви.