София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Равносметката след катастрофите на магистрала „Тракия“ – над 30 ранени

Четирима души са с опасност за живота

7 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Заради катастрофи и мъгла беше ограничено движението и в двете посоки на магистрала „Тракия“, съобщават от полицията. Инцидентите са станали в района на Ихтиман.

В 06.36 ч. в ЦСМП София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06.52ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока.

Веднага са изпратени 13 линейки на ЦСМП, на 3 от които се е наложило да направят повторен курс.

Равносметката след верижните катастрофи и в двете платна на магистралата е над 30 ранени, като четирима души са с опасност за живота.

В УМБАЛ „Св. Анна“ освен 7-те лица, транспортирани със санитарен автомобил, помощ са потърсили и двама пострадали, пристигнали с личен транспорт. Един от пострадалите е в тежко състояние – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, вкл. счупвания и черепно-мозъчни травми.

Спешните медици от УМБАЛСМ „Пирогов“ са информирани и очакват при тях да пристигне линейка с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна травма. Възрастна жена с гръдна травма е приета в противошокова зала в болницата.

Министерство на здравеопазването следи ситуацията и поддържа постоянна връзка с лечебните заведения и Спешна помощ.

На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОДМВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти.

В късния следобед движението по магистралата беше възстановено.