Гледай
на живо

Разбиха група за международен трафик на наркотици

„Мулета“ поглъщали по 80 и 100 капсули с дрога

Разбиха група за международен трафик на наркотици Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана група за международен трафик на наркотици.... thumbnail text

Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана група за международен трафик на наркотици.  Задържани са четирима души. Сред тях има криминално проявени лица. Групата е изпращала лица до Доминиканската република през Букурещ. Всяко „муле“ поглъщало между 80 и 100 капсули с дрога. Организиран транспорт е прибирал хората от Румъния, за да ги заведе в Стара Загора. Кокаинът бил предназначен за България и Унгария. Разпространявал се е в Габрово, Бургас, Варна, Пловдив, София и други градове. „Мулетата“ получавали между 3000 и 5000 лева.

Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов заяви, че този канал се следи от края на миналата година, а българските полицаи са били информирани, че българските „мулета“ пренасят кокаин през европейски летища. Заловен е  мъж в Лисабон идващ от Доминиканската република с 90 капсули с кокаин.