София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разбиха група за производство на фалшиви документи

Акцията е проведена в София и Пловдив

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Схема за производство и разпространение на неистински документи разкри полицията. Акцията е проведена от служители на отделите "Криминална полиция", "Икономическа полиция" и "Разследване" при Главната дирекция "Национална полиция", "Икономическа полиция" при ОДМВР-Пловдив и СДВР, съобщи „Пловдив 24“.

Специализираната полицейска операция е реализирана на територията на София и Пловдив. Задържани са петимата участници в престъпната схема. Установено е, че единият от тях се е занимавал с производството на фалшивите документи, други трима изпълнявали ролята на посредници, сред задържаните е и техен клиент.

Действията по разследването са започнали в София. При предприетите обиски и претърсвания на адреси и автомобили са намерени и иззети фалшиви документи. Операцията продължила на територията на Пловдив.

При процесуално-следствените действия на частни адреси е открита и печатница за фалшиви документи. Оттам са иззети множество неистински документи и фалшива валута - лични карти, шофьорски книжки, чужди паспорти, разрешителни за превоз на опасни товари. Намерени са и материали и техника за изработването им.

Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.