София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Разбиха нарколаборатория в Панагюрище

Власите разбират за незаконната дейност след пожар

4 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Властите разкриха нарколаборатория в Панагюрище. Незаконната дейност се е осъществявала в дърводелски склад. Полицията разбира за нея след избухването на пожар в постройката.
 
При битката на огнеборците с огъня , те установяват, че в помещението има марихуана. Последвалите тестове показват, че качеството на незаконно отглежданото растение е изключително високо.
 
След огъня са оцелели общо 264 от растенията, които впоследствие са иззети от полицията и са унищожени. В сградата са открити и уреди за контрол на температурата и влажността, на аспирацията, кварцови лампи, специални растителни торове за стимулиране на растежа на растенията и други приспособления.
 
Разследването на случая показва, че помещението се държи под наем от 41-годишен мъж от Панагюрище, който е без регистрирани криминални прояви. Към момента той е задържан от властите, като предстои предстои да стане ясно дали ще бъде оставен в ареста за постоянно.