София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Разбиха профила на Лондонската полиция в Туитър

Киберпрестъпниците искат освобождаването на рапър

пропускане
5 годиниКрими 11 Боряна Райчева

Лондонската полиция е станала жертва на хакери, които са разбили официалния профил на институцията в социалната мрежа "Туитър", публикувайки редица ексцентрични съобщения.

Съобщенията са с антиполицейска насоченост и призовават за освобождаването на обвинения в изнасилване рап изпълнител Дигга Д., като някои от тях са съдържали нецензурни думи по адрес на полицаите.

От Скотланд ярд заявиха, че официалната страница на полиция "Метрополитън" е била обект на "неоторизиран достъп". Според старши полицейският офицер Рой Смит, екипът на полицията "работи усърдно за да изтри съобщенията и подсигури сигурността на профила".

В изявлението си служителят призовава потребителите на "Туитър" да "игнорират съобщенията от профила на полицията докато не се възстанови контрола върху него".

Рано сутринта в събота обиждащите "туитиве" бяха свалени. Официален говорителя на "Метрополитън" отрече да е имало "хакване" на профила, като в момента се установяват подробностите по случая.