Гледай
на живо

Разказът на Бисер Лазов за КТБ продължава

Очаква се да назове още политици, срещали се с Цветан Василев

Разказът на Бисер Лазов за КТБ продължава Изслушвано на основния свидетел на обвинението по делото за източването на Корпоративна търговска ба... thumbnail text
Изслушвано на основния свидетел на обвинението по делото за източването на Корпоративна търговска банка Бисер Лазов продължава днес.
 
Досега Лазов разказа как от дясна ръка на банкера Цветан Василев се е превърнал в основно оръжие на държавното обвинение срещу него. 
 
Свидетелят сподели за начините, по които Василев е източвал средства от банката, като ги е пренасочвал към другите си фирми, а също и за начина на работа във финансовата институция.
 
Дясната ръка на бившия банкер номер 1 на България разказа и за пари, които Василев е давал на бившия  премиер Иван Костов и дъщеря му. Пред журналисти обаче той  отрече в кабинета на Василев да е виждал бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски, нито пък помни Пеевски да е получавал пари от КТБ, каквито съмнения неофициално се тиражират в общественото пространство от години.
 
Очаква се днес Бисер Лазов да разкаже виждал ли е и други български  политици в кабинета на Василев и кои точно са били те.
 
По делото освен бившият собственик на КТБ, който все още е в Сърбия, са подсъдими общо 17 души.