София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разказът на Бисер Лазов за КТБ продължава

Очаква се да назове още политици, срещали се с Цветан Василев

пропускане
5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Изслушвано на основния свидетел на обвинението по делото за източването на Корпоративна търговска банка Бисер Лазов продължава днес.
 
Досега Лазов разказа как от дясна ръка на банкера Цветан Василев се е превърнал в основно оръжие на държавното обвинение срещу него. 
 
Свидетелят сподели за начините, по които Василев е източвал средства от банката, като ги е пренасочвал към другите си фирми, а също и за начина на работа във финансовата институция.
 
Дясната ръка на бившия банкер номер 1 на България разказа и за пари, които Василев е давал на бившия  премиер Иван Костов и дъщеря му. Пред журналисти обаче той  отрече в кабинета на Василев да е виждал бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски, нито пък помни Пеевски да е получавал пари от КТБ, каквито съмнения неофициално се тиражират в общественото пространство от години.
 
Очаква се днес Бисер Лазов да разкаже виждал ли е и други български  политици в кабинета на Василев и кои точно са били те.
 
По делото освен бившият собственик на КТБ, който все още е в Сърбия, са подсъдими общо 17 души.