Гледай
на живо

Разкриха подземна оранжерия за марихуана в София

До нея се стига по 40-метров тунел

Разкриха подземна оранжерия за марихуана в София Над 320 саксии с марихуана отриха властите във високотехнологична лаборатория в столицата. Мащабната... thumbnail text
Над 320 саксии с марихуана отриха властите във високотехнологична лаборатория в столицата. Мащабната операция се е провела на 6 март от сектор "Наркотици " и "Жандармерия" към МВР. 
 
В имота на 63-годишна столичанка е прокаран 40-метров тунел. През него се е стига до тайно помещение, в което е била изградена оранжерията. Разсадникът е бил свързан  с водопроводната и електропреносната система, като от там са ползвани ток и вода за растенията. 
 
Освен откритите стръкове, на модернизираната сушилня са били поставени за сушене глави канабис. Открити са също така чували с тор, везни, климатична инсталация и специализирано осветление. 
 
Разследването е установило, че 40-метровият тунел водещ до уникалната по рода си подземна лаборатория е изкопан от двамата синове на възрастната жена. Братята са отглеждали там марихуана с цел разпространение. След първоначалното им задържане, арестуваните са пуснати на свобода с мярка "парична гаранция" до приключване на разследването.
 
По случая е образувано досъдебно производство, а работата продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.