Гледай
на живо

Разкриват още допинг-проби на руски спортисти

Световната антидопингова агенция получи пробите по таен канал

Разкриват още допинг-проби на руски спортисти Войната между Световната антидопингова агенция УАДА и руския спорт навлезе в нов етап. Според руски ... thumbnail text

Войната между Световната антидопингова агенция УАДА и руския спорт навлезе в нов етап. Според руски издания, в УАДА са получени нови проби от руски спортисти от игрите в Сочи, като се очаква резултатите от тях да видят бял свят в близките дни. Ако те бъдат положителни, Русия неминуемо ще получи нови наказания и санкции. Пробите от спортистите са взети в периода от януари 2012 до август 2015-а. Руските власти категорично отказваха да ги предадат на УАДА, но те все пак са стигнали до агенцията по таен канал, най-вероятно от вътрешен човек в московската лаборатория.

На 1 ноември комисия на Международния олимпийски комитет под ръководството на Денис Освалд призна 6 руски скиори за виновни в употребата на доринг и ги изхвърли завинаги от олимпийското дивжение. Техните резултати от игрите в Сочи бяха анулирани и така Русия загуби три медала – един златен и два сребърни.