София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разпитват главния свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов

Лазов е разпитван над 30 пъти по това дело

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В специализирания съд се очаква да се яви основният свидетел на прокуратурата по Делото „КТБ“ Бисер Лазов. Заседанието е насрочено за 10 часа, а основният въпрос е дали ще се появи. Орешаров, Валери Карадачки, Теодора Танева и Емил Галов. Въпреки големите усилия (няколко пъти бе променен закона Припомняме, че на предишното съдебно заседание отсъствитето на четирима свидетели разгневи съдия Вирджиния Петрова и тя се разпореди в залата да бъде призован Бисер Лазов. От юни 2014 година, когато беше затворена Корпоративна търговска банка, Лазов е разпитван над 30 пъти само по това дело. По неговите показания има над 50 производства. 7 души, също свидетели по това дело, са в ареста от месеци, отново по показания и занесени материали от Лазов.

 

Въпреки обема на материалите и дадените обяснения, съдия Петрова насрочи само един ден през този месец, в който да се започне с изслушването и отговорите на въпроси от Бисер Лазов.

 

Припомняме, че по заведеното от Цветан Василев дело за клевета срещу Лазов и негови доверени хора той и приближените му многократно не бяха откривани и нито веднъж не се явиха в съда. Както знаете делото бе прекратено по давност, след като месеци наред специализираният съд не предостави поисканите материали, намиращи се в папките на „Делото КТБ“.