Гледай
на живо

Разрастват се пожарите в Калифорния

Продължават акциите за овладяване на огнената стихия

Разрастват се пожарите в Калифорния Големите пожари в Калифорния, които отнеха живота на шест души, продължават да се разрастват. Предпо... thumbnail text

Големите пожари в Калифорния, които отнеха живота на шест души, продължават да се разрастват. Предпоставка за появата на нови огнища са ветровете и сухото време. Според Националната метеорологична служба условията в района на пожара край град Рединг са благоприятни за бързото разпространение на стихията. Над 12 000 пожарникари се включиха в овладяването на пожарите вчера.

Огънят вилнее от 23 юли. Службата за пожарна безопасност в окръг Шаста коментира, че непостоянните ветрове и атмосферните условия съвместно с горещината и сушата са довели за разрастване на пожара миналата нощ.

Огнената стихия отне живота на двама пожарникари. Жертви на бедствието станаха 70-годишна жена и двете и правнучета. Все още има хора, които се в неизвестност. Огънят унищожи над 500 сгради и повреди още 135. Към момента пожарът е овладян само на пет процента. В окръг Шаста са евакуирани близо 38 000 души.

Американският президент Доналд Тръм в събота подписа указ, с който нареди на Агенцията за управление на извънредни ситуации да съдейства на властите в общината.