София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разширяват периметъра на претърсване на Стоян Зайков

Издирването продължава

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева


Продължава издирването на Стоян Зайков, разширяваме периметъра на претърсване, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Маринов поясни, че се разширява периметърът на претърсване. „Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали“, каза още той.
„Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление“, обясни Маринов. Той поясни, че са планирани действия в различни направления.
На въпрос дали е станало ясно на кого принадлежи намереното оръжие, Маринов отговори, че експертизите за ДНК профили все още продължават. „Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство“.