София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разследват престъпна схема за източване на НОИ

Акцията се провежда в Силистра и София

пропускане
5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Акция на прокуратурата в София и Силистра. Разследва се източване на НОИ. Схемата е свързана с издаване на фалшиви данни за трудов стаж. Това съобщи в ефира на Нова телевизия заметник-главният прокурор, Иван Гешев. 

Акцията на Спецпрокуратурата, МВР – Силистра и ГДБОП се провежда в Силистра и в София. Целта, по думите на Иван Гешев е неутрализиране на група за източване на бюджета на НОИ.

"В момента се извършва обиск в жилището на мъж, който е баща на певица. Той е шеф на клон на осигурителния институт", каза заместник-главния прокурор.

Става въпрос за измама за източване на пенсионни фондове. С неистински документи се получава максимална пенсия, Тази услуга струвала 10 000 лв. Д $ръилаА дебитната карта на кандидата е била задържана. "Възнаграждението"си  членовете на групата получавали с т.нар. „забавено плащане”, разказа още Гешев.