София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Разследват причините за смъртта на родилка

Близките на починалата искат да разберат истината

6 годиниИнциденти 10 Боряна Райчева

36-годишна родилка е починала след раждането си в бургаската болница МБАЛ "Бургасмед". Близките на жената искат случая да бъде разследван, за да разберат истината. Сестрата на починалата Виктория Кунчева - Татяна Кунчева-Ташкова сподели в социалните мрежи за съмненията си относно трагичният край.

"На 1 май сестра ми Виктория Кунчева постъпи в родилното на "Бургасмед" в жк "Меден Рудник" да роди бебенцето си чрез секцио. Роди здраво бебе, но тя почина. Сутринта постъпи в 8.30 ч. И чак към 11 ч. д-р Николова излезе и ни каза че се е родило момиченце - 50 см и 3420 грама. И след това каза мъжът й да влезе да помогне да я преместят на друго легло. И после казаха, че трудно я събудили. После казаха, че е починала. И се покриха като мишки и после след няколко часа ни пуснаха. Показа ни трупа на сестра ми и ни обясняват как трудно я събуждат и трудно дишала и как част от плацента става на тромб и запушва клапи на сърцето и отива в мозъка. И дават бебенцето майка ми да го подържи.... за какво си говорим”, написа Татяна.

Сестрата на починалата родилка заяви, че бременността е преминала нормално, без усложнения, а 36-годишната жена е била в отлично здраве.

"Понеже бе на 36 години имало риск нормално да роди. А рискът дойде с операцията....", допълва сестрата.

От пресцентъра на МБАЛ „Бургасмед” , заявиха че по случая вече е образувано досъдебно производство и цялата документация е предадена на прокуратурата в морския град.

"Нашето здравно заведение оказва пълно съдействие на разследващите. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Най-вероятно се касае за настъпило тежко усложнение след раждане. В момента се изчакват пато-хистологичните резултати, за да покажат каква е причината за смъртта на родилката. Всичко е предадено на прокуратурата и оказваме пълно съдействие”, допълниха от лечебното заведение.