Гледай
на живо

Разследват се 14 души заради бягството на Пелов и Колев

След дисциплинарни проверки ще се обявят имената на служителите

14 души, сред които и един от заместник-директорите на Централния софийски затвор, ще са обект на дисциплинарна проверка заради бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, обяви заместник-правосъдният министър Николай Проданов.

"За млади хора става въпрос по принцип. Въпросното отделение, което в края на краищата е отговорно за бягството, са все млади хора. В доклада са посочени конкретни имена на служители, които според комисията са допуснали грешки в своята работа. Комисията излиза с предложение спрямо тези наши служители да се заведат дисциплинарни производства. Аз мисля, че не бива да правим публични все още техните имена. Нека да се заведат дисциплинарните производства, нека да се види конкретно кой какво е правил и какво не е правил - тоест действие - бездействие и когато се стигне до някакъв край на дисциплинарните производства, тогава бихме могли да оповестим и конкретните имена", уточни Проданов. 

Заместник-министърът каза още, че в по-голямата част от Централния затвор има видеонаблюдение, като има и места, като килиите, където такова наблюдение няма