София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разследват шефа на врачанската полиция

Харчил държавни пари за лични нужди

5 годиниПравосъдие 24 Боряна Райчева

МВР започва проверка срещу директора на полицията във Враца Янко Янколов. Сигнал подаден от зам.-директора на ОДМВР-Враца Николай Григоров обвинява Янколов в използване на неправомерно ведомствено жилище, което е ремонтирано за сметка на МВР.

Според изнесените факти, Янколов се настанил в жилище на МВР, за което се изисква заповед на вътрешния министър. Такава обаче нямало. За ползване на жилището той трябвало да плаща наем, както и всички текущи разходи като ток, вода, парно и такса "Смет". Вместо това обаче, разходите са били за сметка на МВР.  След подаването на сигнала срещу него, Янколов е опитал да се изнесе скоростно от жилището. Проверяващи от МВР обаче успели да извършат проверка, докато част от вещите му били все още в апартамента. Другото обвинение към Янкулов е използването на служебни автомобили за лични цели. Друго обвинение към Янколов е спорните му методи на управление на дирекцията и незачитане на човешкото достойнство. В резултат на това са напуснали голяма част от ръководните служители, като са посочени длъжностите им. Същото масово напускане е имало и в областната дирекция във Видин, докато е била управлявана от Янколов.

Старши комисар Янко Янколов е директор на  ОД МВР Враца от 19 март 2018 година. Преди този пост, Янкулов е заемал поста директор на ОД на МВР-Видин. По време на службата си многократно е награждаван.