Гледай
на живо

Разследват смъртта на роднините на Скрипал

Брат, съпруга и син – всички са загинали мистериозно

Братът на бившия руски шпионин Сергей Скрипал e загинал при загадъчна катастрофа преди 2 години. Роднини на семейството разказаха пред "Дейли мейл", че 68-годшният Валери Скрипал, който бил руски офицер и парашутист в елитните войски, е починал при пътен инцидент, за който не се знаят никакви подробности. Това се е случило на 6 март 2016 година.
В същото време преди това той свалил драстично теглото си по необясними причини и бил много болен.
Съпругата на Валери Скрипал, която живее в Казахстан, не знаела къде и как е починал той. До този момент отказвала да коментира смъртта му, но преди дни изненадващо написала в социалната мрежа: "Днес е денят, в който да си спомним за Валери. Той загина преди 2 години." Месец преди това Светлана публикувала и стари негови снимки, някои от които във военна униформа.
Не е изключена вероятността той също да е бил шпионин.
Междувременно в. “Московский комсомолец“ коментира смъртта на сина на Сергей Скпирал, която също е съмнителна. По официална информация на 18 юли той е починал от чернодробна недостатъчност в Санкт Петербург, където бил с приятелката си.
След отравянето на руския двоен агент с нервнопаралитично вещество Скотланд ярд нареди ексхумация на тялото на сина му Александър Скрипал, който е погребан в Солсбъри. Именно в това градче живеел в последните години разузнавачът и там бяха отровени с дъщеря му.
Съпругата на Скрипал - 59-годишната Людмила, пък е починала през 2012 година, официално от рак. Властите обаче разследват и нейната кончина, затова и нейните останки ще бъдат ексхумирани.
Когато дъщерята на Скрипал - Юлия, дошла от Москва във Великобритания при баща си, двамата трябвало да празнуват рождения ден на починалия й брат. Баща й дъщеря обаче остават в кома в болница и никой не дава надежда, че някога ще се събудят.