София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

“Разумно основание за протестите срещу Закона за социални услуги няма”

Коментира новият министър на труда и социалната политика Деница Сачева

4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

“Разумно основание за протестите срещу Закона за социалните услуги няма.”, коментира пред bTV новият министър на труда и социалните услуги Деница Сачева. Сачева обясни, че нарочно се насажда паника в обществото във връзка с този закон, което е довело до отлагане на въвеждането на закона.
 
Сачева беше категорична, че деца в България никога не са се отнемали заради бедност и дори в станалия популярен случай отнетата дъщеря на Екатерина от село Балша не става дума за бедност, а имало редица други фактори, които не били обществено известни.
 
Министърът за изтъкна, че социалните работници не отнема, а точно обратното - връщат деца на семействата им. Сачева подчерта и че няма как да се говори за бизнес с деца, тъй като неправителствените организации в сектора са едва 15%. 
 
По думите на министъра, приемането на закона е важно и за да се регулира точно дейността на социалните работници и те да бъдат по-защитени.