София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Решителни битки в Лига Европа

Днес ще станат ясни полуфиналистите в турнира

пропускане
5 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Решителни битки в Лига Европа

Днес ще станат ясни полуфиналистите в турнира

 

Тази вечер ще се изиграят срещите от 1/4-финалите в турнира на „УЕФА“ Лига Европа. Станахме свидетели на изключителни зрелища и обрати в двубоите от Шампионската лига и тази вечер сме в очакване на нови големи футболни изживявания.

Две от двойките имат изявен фаворит за продължаване напред, а в първите 4 срещи не видяхме нито едно равенство. С най-голям интерес се очаква сблъсъкът между „Наполи“ и „Арсенал“. „Артилеристите“ спечелиха у дома с 2:0, но „Сао Паоло“ е виждал много обрати в историята си, а Карло Анчелоти е доказан специалист в турнирите на „УЕФА“.

Другият лондонски участник – „Челси“ очаква безпроблемно продължаване напред, след като постигна победа като гост на „Славия Прага“ с 1:0 преди седмица. Чехите обаче елиминираха 5-кратния носител на трофея „Севиля“ и съвсем не са за подценяване.

В испанския сблъсък очакваният победител е „Валенсия“, който стигна до успех като гост с 2 късни гола за 3:1, но „Виляреал“ със сигурност няма да се предаде.

Последния двубой противопоставя „Айнтрахт Франкфурт“ и „Бенфика“. Португалците играха с човек повече в повече от ¾ от срещата миналата седмица, но успяха да завоюват аванс със само 4:2, а двата гола на чужд терен дават реални шансове на германския тим. Двубоите са тази вечер от 22:00 часа.