София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РЕСТАВРАЦИЯТА НА ЛАРГОТО ПРОДЪЛЖАВА

ПОДЛЕЗЪТ ПРИ ЦУМ ОТНОВО Е БЛОКИРАН ЗА ПЕШЕХОДЦИ

9 годиниКултура 1 Боряна Райчева

Реставрацията на Ларгото отново започна. В момента на мястото се работи. За сметка на това подлезът при ЦУМ е затворен и пешеходците трябва да заобикалят през подлеза на Президентството.

Преди седмица беше спряна работата по проекта от Министерството на културата, след като недоволни граждани подадоха сигнал. Според тях това не е възстановка, а разрушение на античните ценности. Министърът събра група от експерти, които да направят анализ на изпълнението на реставрационните работи на проекта.
Малко преди спирането на реставрацията на културния обект, министърът на културата Вежди Рашидов разходи в района италианската актриса Клаудия Кардинале. Тогава той беше категоричен, че работата по „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика“ върви по график и се очаква да завърши до края на ноември месец. Проектът възлиза на стойност повече от 15 млн. лева.