Гледай
на живо

Ревизоро: Марешки е купувал горива от съмнителен вносител

Спор между лидера на „Воля” и депутатът от ВМРО

Ревизоро: Марешки е купувал горива от съмнителен вносител Емил Димитров-Ревизоро отговори на обвиненията на Веселин Марешки за чадър над контрабандата. Спорът... thumbnail text

Емил Димитров-Ревизоро отговори на обвиненията на Веселин Марешки за чадър над контрабандата. Спорът между депутатът от ВМРО и лидера на "Воля" продължава. Марешки обвини Ревизоро, че покровителства контрабандисти на горива, а Емил Димитров отговори, че самият Марешки е купувал горива със съмнителен произход.

Вчера Веселин Марешки поиска отново оставката на Красимир Карачанов. Според него един от депутатите на ВМРО, който е шеф на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба с контрабандата, прави изявлението, че има двама крупни контрабандисти в България, които в момента направиха бурен възход на дейността си. "Но това не може да стане без тези, които ги наблюдават." добави още лидерът на Воля.

В отговор Емил Димитров днес каза, че бурният възход на дейността на тези фирми е свързан пряко и с дейността на Марешки.

"Когато съм узнал сигналите, съм сезирал главния прокурор, разпитан съм от прокурор Даниела Начева, която отговаряше за това досъдебно производство. Приобщиха го към друго производство, беше поискано отнемане на лиценза на този икономически оператор – така че всичко, което се иска от мен, аз съм го направил. Прокуратурата продължава работа по случая” казва още Димитров.

Той обясни, че затворената заради нелегална търговия с горива компания обаче се е разделила на други две фирми, които и в момента пререгистрират нови транспортни фирми, а търговията с горива е била прелята в „друг оператор”.