Гледай
на живо

Ревнив експолицай плаши с убийство

Нападнал новия партньор на бившата си любима

Изоставен мъж нападнал и заплашил с убийство бившата си любима и новия й партньор. Екшънът се разиграл в нощта срещу 10 април в двора на вила в местността Арбанашко бърдо между великотърновското село Арбанаси и Горна Оряховица.

Участници в любовния триъгълник са Красимир Николов и Радина, и двамата от Горна Оряховица, и софиянецът Емил, бивш полицай.

Мъжът не можел да превъзмогне раздялата с Радина. Ревнивият експазител на реда й пишел съобщения всеки ден и звънял по телефона, настоявайки да се съберат отново.

„Работим до късно с Радина. Въпросната нощ се прибрах преди нея и чух да паркира кола около 1,30 часа. После се разнесоха викове. Излязох навън и видях Емил да дърпа Радина. След това се обърна и се нахвърли върху мен. В ръката си държеше пистолет. Удари ме с дръжката по главата и лицето, а когато паднах на земята, насочи оръжието към главата ми и заяви: „Ще те очистя”. След това стреля във въздуха пред входната врата на вилата. Радина се разпищя, а Емил си тръгна“, разказа Красимир Николов.

Красимир и Радина веднага подали жалба в полицията в Горна Оряховица.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.144 , ал.3 от НК за отправяне заплахи за убийство.

Предвиденото от закона наказание е до 6 години престой зад решетките.