София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Риск от бури и градушки в цялата страна

Валежите ще достигат до 50 литра на квадратен метър за денонощие

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Поредна порция лошо време предвещават синоптиците за днес.Въпреки типичните за месец юни температури в диапазона между  24 и 29 градуса, денят се очертава дъждовен. В почти цялата страна се очакват силни бури, придружени на места и от градушка.
 
Количествата вода, която се очаква да се излее в рамките на едно денонощие пък е между 20-30 литра на квадратен метър, като в отделни райони те могат да достигнат и до 50 литра.
 
В планините също ще е облачно и дъждовно, като там температурите ще са между 12 и 18 градуса. Около морето, за щастие на почиващите, температурите ще се запазят високи около 26 градуса, а рискът от валежи там е минимален.
 
Припомняме, че през изминалите два почивни дни регистрираните гръмотевици над Балканите бяха близо 85 000. По данни на метеоролозите близо  една четвърт от тях са на територията на нашата страна.