София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Родители в защита на директорка на детска градина

Кметът на Съединение я уволнил, заради подозрение за внасяне на некачествена храна

4 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Десетки родители от пловдивското село Царимир и околностите излязоха днес на протест. Причината  -  настояват да бъде възстановена на работа уволнената директорка на местната детска градина  Марина Маринчешка.
 
Маринчешка е отстранена от длъжност преди пет дни от кмета на град Съединение. Според бившата вече директорка причините за това тя да се раздели с поста си са политически.
 
Официалните мотиви на кмета са, че дисциплинарното уволнение е наложено заради изтекли в Интернет снимки на развалени плодове, за които има подозрения, че са давани на децата именно в това заведение. Твърди също, че директорката не е осъществявала адекватен контрол на доставките и позволявала те да влизат в склада на градината без да бъдат проверявани.
 
Маринчешка отрича всички обвинения, а родителите застават зад нея и са категорични, че няма да пускат децата си в градината, докато тя не бъде възстановен на поста.