София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Родителите на убития боксьор обвиняват треньора му

Те не знаели, че синът им се е биел под чужда самоличност

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Родителите на убития на ринга в Албания боксьор Борис Станчов не знаели, че синът им се бие под чужда самоличност, представяйки се за братовчед си Исус Величков, това заявиха пред bTV Александър и Симонка- майка и баща на загиналия.
 
Според бащата Александър не е възможно мениджърът на сина му Венцислав Георгиев да не е бил запознат с това, че Борис се е представял за друг човек, защото той оправял всичките му документи при пътуванията извън страната за мачове.
 
"Разбирам впоследствие от приятелите на сина ми, че се е бил четири пъти в чужбина и два пъти в България и се е представял за Величков. Как е станало това не го разбирам, на мен не ми е ясно.", заяви още бащата.
 
Майката на починалото момче допълни, че тя е знаела, че синът й се боксира, като имало мачове, които печелел и такива, които губел, но не била започната дали е участвал в предварително договорени боеве.
 
"Може и да е имало таквъ случай. Не сме сигурни. Не знаем, защото той не ни даваше много-много обяснения."
 
Двамата родители бяха категорични, че Борис никога не е имал здравословни проблеми и не е използвал каквито и да било медикаменти."
 
"Откакто се е родило това дете не съм го водил в болница. Никакви лекарства не е вземал. Дори аналгин не е пил.", коментира бащата.
 
Алекснадър се обърна и с въпрос към мениджъра на Борис, питайки го защо толокова бързо се е върнал от Албания след смъртта на сина му, като обясни, че според него Венцислав Георгиев е избягал от местопрестъплението.