Гледай
на живо

Ромски протест пред МС навръх Банго Василий

Стотици пооискаха извинение и оставка от Каракачанов

Ромски протест пред МС навръх Банго Василий Стотици роми се събраха днес пред сградата на Министерски съвет в София, за да поискат оставката на ... thumbnail text
Стотици роми се събраха днес пред сградата на Министерски съвет в София, за да поискат оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Недоволството им е провокирано от реплика на Каракачанов от края на миналата седмица.
 
След побоя на командоса в пловдивското село Войводиново пред медиите тогава Каракачанов заяви: "Циганите в България станаха изключително нагли." Тези му думи станаха причина и неправителствени ромски организации да сезират Комисията за защита от дискриминация.
 
 Днес събралото се множество беше категорично, че властта няма право да поставя хората под общ знаменател и да се опитва да всява противопоставяне между отделни етнически групи.
 
И, докато ромите пред Министерски съвет искаха оставката на Каракачанов или поне извинение, вицепремиерът посрещна  по повод  празника "Василица" в Министерството на отбраната деца от малцинствата и им позволи да го сурвакат, а малко след това зави, че няма да даде нито извинение, нито оставка.