София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ромският квартал в Хасково е под полицейска блокада

Полицай беше нападнат при отзоваване на сигнал в махалата

6 годиниКрими 8 Боряна Райчева

Полицай се отзовава на сигнал от жена в Хасково и бива нападнат. Случаят е от сряда. Днес квартал "Република" в града продължава да е под полицейска обсада.

Димитър Кючуков е пострадалият полицай.

Жена е подала сигнал, че мъжът, с който живее на семейни начала се опитва да отнеме детето й и я кара да проституира. Полицейският патрул се отзовал веднага на сигнала. Стигайки, обаче в ромската махала група роми се нахвърлили върху служителите на реда с брадви и колове.

Нападателите не са били жители на квартала.

"Посрещнаха ни доста агресивно, с доста арогантно поведение, с псувни. Впоследствие пристигнаха коли с още хора. Събраха се 20 души. Единият от ромите посегна да изблъска мой колега", разказа пред Нова телевизия полицаят Димитър Кючуков. Той е бил ударен от ромите при опит да задържи лице от групата нападатели.  Кючуков не е притеснен и не смята да се откаже от професията.

Полицаите са произвели два изстрела, за да сплашат  ромите. Няколко от тях са задържани, а други са се качили в колите си и опитали да прегазят полицаите. След преследване с органите на реда са арестувани петима от нападателите.

Кварталът се характеризира с доста голям процент на престъпност. Има употреба и продажба на наркотици, кражби", коментира Иван Расково, началник на РПУ Хасково.