София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Роналдо казал на Владислав Стоянов, че е голям късметлия

Вратарят на националния отбор спаси втора дузпа на португалската звезда

8 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо казал на българския вратар Владислав Стоянов, че е голям късметлия по време на контролата между България и Португалия в петък вечерта. Българите победиха с 1-0, а Стоянов направи фантастични спасявания и хвана дузпа на трикратния носител на Златната топка.

"След едно от спасяванията Роналдо ми каза, че съм голям късметлия. Отвърнах му, че днес е моят ден, а той заяви, че въпреки това ще ми вкара. Колкото и нескромно да звучи, не деля футболистите. Доброто спасяване винаги помага на отбора. Но естествено е много приятно да не допуснеш гол срещу един от тримата най-добри футболисти в света", разказа българският вратар.

Това е втората дузпа, която Стоянов спасява на Роналдо. Първата беше на мача между „Лудогорец“ и „Реал“ от груповата фаза на Шампионската лига от миналогодишното издание на турнира.

След мача треньорът на португалците Фернандо Сантос каза, че е разочарован, но отборът му е играл добре, но не е успял да вкара създадените положения.

От своя страна българският селекционер Ивайло Петев остана доволен от победата и специално похвали Владислав Стоянов.

„В днешния мач имахме и един невероятен вратар, който спаси всичко, което можеше да се спасява", каза Петев и посвети победата на президента на БФС Борислав Михайлов.