София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Еленова: Не е конфликт на интереси с Кошлуков на сватбата на брат ми

Не изключвам обжалване на конкурса, каза един от членовете на СЕМ

пропускане
5 годиниОбщество 73 Боряна Райчева

Розита Еленова от Съвета за електронни медии (СЕМ) не смята, че е в конфликт на интереси заради факта, че новоизбраният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е бил свидетел на сватбата на брат ѝ. Това заяви тя в сряда в интервю за БНР.

Тя поясни, че има ситуации, в които членовете на СЕМ могат да бъдат разглеждани като „изпаднали в конфликт на интереси, но конкретният случай не е такъв“.

Еленова не изключва възможността да има обжалване на избора на двамата генерални директори, „защото едно демократично общество допуска това като нещо нормално“.

„Жълтото присъства в нашия живот. Кандидатите трябва да имат воля и характер, за да издържат“, коментира тя.

Според нея краят на периода по избор на генерални директори на двете обществени медии, белязан и от негативна кампания срещу някои от кандидатите за поста.

„Въпреки че сме избрани от квотата на парламента, професионализмът е преобладаващ в нашата работа… Съветниците, с изключение на един (Иво Атанасов от квотата на БСП – бел. ред.), сме аполитични, не показваме пристрастията си“.

„Политически пристрастия за кандидатите за генерален директор на обществена медия не бих допуснала под никаква форма“, твърди Розита Еленова.