София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Румен Петков: "Каквото за Цецка, това и за Цецко"

Ръководството на БСП обслужва интересите на Цветанов и ГЕРБ

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Румен Петков: „Каквото за Цецка, това и за Цецко“

  • Ръководството на БСП обслужва интересите на Цветанов и ГЕРБ 

    Каквото за Цецка, това и за Цецко“, така коментира скандалните сделки с имоти за властта и техния отзвук, както и оставката на правосъдния министър Румен Петков.

 

Лидерът на АБВ е категоричен, че е било задължително БСП да настоява за анкетна комисия и вот на недоверие заради „апартамент-гейт“.

Ръководството на БСП три дни си мълча. Адекватното действие е начаса. Влизане в Народното събрание и искане за назначаване на парламентарна анкетна комисия, доминирана от опозицията и председателствана от опозицията, която да разследва случая с един-единствен мотив – произходът на средствата“.

Според бившия вътрешен министър сметката за апартамента на Цветанов е аритметична и изглежда накратко по следния начин:

Апартамент, който струва 1,6 млн. лв. по груби изчисления – какво означава това? 160 000 лв. на година за последните 10 години активен политически живот. Означава, че той е спестявал грубо по 15 000 лв. на месец. Това мълчание, това неискане на анкетна комисия означава да оставим тези, които ни обясниха, че тъщата му е дала 6 апартамента, сега да ни обяснят, че баджанакът му е дал седмия.

Ръководството на БСП си мълча три дни, защото не знае какво да направи – как да слугува на Цветанов и да го пита едновременно – ти откъде взе 1,6 млн. лева?“, обясни Петков.

Пред медиите той обобщи, че БСП и Корнелия Нинова не искат широка лява коалиция, защото това е против личните интереси на Цветанов и политическите интереси на ГЕРБ.