София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Румен Радев: Аз съм свалил доверието си от Пламен Георгиев

Трябва да се създаде държава, недопускаща корупция

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

 

Такън коментар направи президентът Румен Радев на скандала с „имотите на властта“ и на днешното решение на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев да излезе в отпуск, както посъветва Бойко Борисов, докато тече проверката срещу него.

 "Партиите излизат от кризата с оставки и казват, че проблемът с апартаментите е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не е приключил за държавата", убеден е държавниат глава. 

Радев обяви, че е снел доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

"Докато не се установи истината с едно пълноценно разследване, е редно той най-малкото да бъде встрани", смята президентът на България. 

Той заяви, че е взел решението си да свика КСНС с мотива да може „да водим борба с корупцията по високите етажи на властта, ако искаме да имаме правова, демократична и просперираща държава“.

 Въпросът обаче, каза още Румен Радев, не се изчерпва със заседание на КСНС и с решенията, които ще бъдат взети, а "да се отиде по-надълбоко". 

„Не да се вземат мерки спрямо нарушителите, а да се вземат мерки да се създаде такава страна, която да бъде безкомпромисна и да не допуска корупция - прозрачност, коректност, ясни механизми и пълна прозрачност при разпределяне на публични средства“, подчерта държавният глава.