Гледай
на живо

Румен Радев е на посещение в Армения

Там ще се срещне с арменския си колега

Президентът Румен Радев е на двудневно държавно посещение в Република Армения по покана на своя колега Серж Саргсян. Той е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В Ереван президентът Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с арменския си колега президента Серж Саргсян, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Армения. Очаква се на срещата да бъдат обсъдени перспективите за последващо развитие на двустранните отношения, икономическия и културен обмен, както и въпроси от взаимен интерес, съобщават от Президентството.

В рамките на посещението на президента Радев в Армения ще бъдат подписани и редица двустранни споразумения.

Българският държавен глава ще проведе срещи с председателя на парламента Ара Баблоян, с министър-председателя Карен Карапетян, както и с Негово Светейшество Карекин Втори, Върховен Патриарх и Католикос на всички арменци.

В официалната делегация на българския държавен глава участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, народни представители, както и представители на деловите среди.