София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Румен Радев обсъди възможности за повече туристи от Китай

Голямата китайска туристическа корпорация планира да дойде в България

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Голямата китайска туристическа корпорация „Си трип" планира да дойде в България. Президентът Румен Радев и изпълнителният директор Джейн Джо Сън обсъдиха възможностите за увеличаване на туристите между България и Китай.

Компанията е сред водещите туроператори в света и държавният глава посети централата ѝ в Шанхай в рамките на държавното си посещение в Китай. Румен Радев покани Джейн Цзе Сун да посети страната ни заедно със своя екип и да участва в експертна конференция за засилване на партньорството в областта на туризма, което да доведе и до споразумение между компетентните институции на двете държави. По думите на президента българското Министерство на туризма трябва да бъде по-активно и да търси контакт с огромни туристически компании като „Ctrip Corporation“, която е номер едно в света по онлайн платформа и брой активни потребители.

По-рано през деня българският президент изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В рамките на посещението си държавният глава разгледа българския изследователски център във висшето училище, който работи за разширяване на двустранното партньорството в областта на културата и образованието. Университетът е едно от най-старите национални висши училища в Китай.

Румен Радев подчерта пред студентите, че днес нито една нация, независимо колко голяма и силна е, не може да се справи сама с предизвикателствата на днешния ден. По думите на президента установяването на стратегическо партньорство между България и Китай е именно стъпка за обединяване на идеи, подходи и действия в името на мира и просперитета.