Гледай
на живо

Румен Радев се среща с Владимир Путин в Санкт Петербург

Президентът ще се види също с генсека на ООН и премиера на Армения

Президентът Румен Радев ще проведе среща с руския си колега - Владимир Путин. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Това е втората среща между двамата държавни глави след разговора им в Сочи през месец май 2018 г., на която беше възстановен диалогът на най-високо политическо ниво между България и Русия след десетгодишно прекъсване“, поясниха от Дондуков, 2.

От пресслужбата на президента обаче не съобщават какви теми ще се обсъждат на предстоящата среща със стопанина на Кремъл. 

 

По-късно през деня Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общност в Санкт Петербург. По време на посещението си в Русия президентът ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

До 8 юни президентът ще бъде на посещение в Руската федерация за участие в Международния икономически форум в Санкт Петербург.

На 7 юни българският държавен глава ще участва в президентския панел на Петербургския международен икономически форум, посветен на изпълнението на целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации (ООН) до 2030 г.

В рамките на визитата си в Санкт Петербург президентът Румен Радев ще проведе среща и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.

В делегацията, водена от държавния глава, участват заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев.