София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Румен Радев ще участва в отбелязването на 60-годишнината от подписването на Римските договори

Церемонията ще се състои в Кметството на Рим

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от подписването на Римските договори. Церемонията, на която ще присъстват държавните и правителствени ръководители на държавите членки на Европейския съюз ще се проведе на 25 март в Кметството на Рим.
 
Ще бъде подписана  и Римската декларация от членовете на Европейския съвет, която ще потвърди решимостта на държавите от ЕС да запазят единството си пред общите предизвикателства и да отговорят на очакванията на европейските граждани за сигурен, социален и обединен Съюз.
 
На 24 март българският президент и държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС ще присъстват на аудиенция, давана от Негово Светейшество Папа Франциск по повод отбелязването на 60-годишнината от подписването на Римските договори.