Гледай
на живо

Румен Радев: У нас сякаш се превърна в норма погазването на закона

Защо президентът не е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов

Румен Радев: У нас сякаш се превърна в норма погазването на закона Държавният глава Румен Радев коментира дали ще подпише указа за освобождаването на главния секретар ... thumbnail text

Държавният глава Румен Радев коментира дали ще подпише указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов.

"Указ не може да бъде подписван, без да мине през предварителна процедура по съгласуване.У нас сякаш се превърна в норма погазването на закона, а когато някой го спазва, вие ме питате защо. Аз мисля, че това вече е диагноза за нашата демокрация. Няма как да подпиша указ, при положение че няма съгласуване, което законът изисква за всеки проект на акт, който съдържа предложение за указ", заяви президентът Радев.

Припомняме ви, че гласуването на оставките на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев и избора на новите министри от пленарната зала бяха предвидени за около 9,30 ч в четвъртък. Малко преди откриването на заседанието става ясно, че президентът не е подписал указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който бе предложен за нов вътрешен министър.