Гледай
на живо

Румен Радев връчи президентски плакет на СБЖ

По случай отбелязването на 175 години българска журналистика

Румен Радев връчи президентски плакет на СБЖ Президентът Румен Радев връчи приз със специално отличие на Съюза на българските журналисти с почете... thumbnail text

Президентът Румен Радев връчи приз със специално отличие на Съюза на българските журналисти с почетен президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий“ по случай отбелязването на 175 години българска журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение в България.

„Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин. Защото гражданинът избира коя телевизия да гледа, кой сайт или вестник да чете. В съвременния свят на дирижиран информационен шум, на фалшиви новини и отстъпление на класическите медии, всеки от нас трябва да бъде непримирим към опитите за манипулация“, се посочва в адреса на държавния глава.
По случай отбелязването на 175 години българска журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас Снежана Тодорова връчи на държавния глава плакет на Съюза на българските журналисти. В срещата участва и председателят на Съюза на журналистите на Русия Владимир Соловьов, който е на посещение у нас по покана на СБЖ.