София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Румъния ни върна петима от ало-измамниците

Шестият се очаква по-късно

пропускане
5 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Петима от общо шестимата ало-измамници, които се очакваше Румъния да ни предаде, вече са в страната, това съобщи  на извънреден брифинг наблюдаващият прокурор Сийка Милева.
 
"По отношение на другия е издадена Европейка заповед за арест от Районна прокуратура Горна Оряховица във връзка с изпълнение на наложено наказание. Влязла в сила присъда. Петимата български граждани, които са предадени от румънските власти са дали съгласието си и всички са предадени с тяхно съгласие."
 
Милева посочи още, че към настоящия момент не е открит лидер на групата, като прокуратурата е повдигнала обвинения само за участие в престъпната схема.
 
По думите на прокурорката, от Дирекция за национален строителен контрол вече са започнали проверка на имуществото на измамниците.
 
Припомняме, че на 18 април, при съвместна операция между властите у нас и тези в Румъния беше разбита банда телефонни измамници, действали на територията на двете държави. Тогава в България бяха задържани петима души, като други шестима бяха заловени в северната ни съседка. Според събраните до момента доказателства, групата е успяла да открадне милиони от наши сънародници.