Гледай
на живо
Vox Populi

Русия не е сформирала антитерористичен алианс със западните страни

Песков: Липсва сътрудничество в борбата с тероризма

Русия не е сформирала антитерористичен алианс със САЩ и останалите западни страни. Това заяви прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков, предаде ТАСС.
По думите на Песков Русия не се е доближила до сътрудничество в сферата на борбата с тероризма. Федерацията има готовност за преговори и обсъждане на предстоящите предизвикателства. От изказвването му става ясно, че принципът за равенство е основен, когато става дума за диалог с Москва.
Прессекретарят на руския президент отново подчерта силно влошените отношения на Русия с Турция след свалянето на самолета Су-24М. Страната му категорично няма готовност за контакти с южната ни съседка.
Песков предупреди, че териториалната цялост не трябва да бъде нарушавана, защото ще доведе до верижна реакция из целия регион.
Путин все още не е взел решение във връзка с делото на бившия украински пилот Надежда Савченко, която беше обвинена в убийството на двама руски журналисти в сепаратистка Източна Украйна. Песков каза, че тя е осъдена и ще си понесе последствията според руското законодателство.