София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Руската армия е обстрелвала израелски самолети в Сирия

Израелският премиер Нетаняху е разговарял с Путин за „по-добра координация“

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Руската армия в Сирия на два пъти е обстрелвала израелски самолети, съобщава местник „Йедиот ахронот“. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи публикаците в израелската преса като „нямащи общо с реалността“.

Въпреки опровержението медиите в Израел смятат, че основната причина за посещението на премиера Бенямин Нетаняху миналата седмица е в Москва е да се постигне по-добра координация и да се избегнат руско-израелски сблъсъци в Сирия.

Израелски репортери цитираха Нетаняху, че по телефона е споделил с тях по повод на разговорите с президента Владимир Путин в Москва, че "имаше проблеми" относно свободата на военни действия на Израел в Сирия.

Израeл на няколко пъти бомбардира в Сирия конвои, за които медиите съобщаваха след това, че се предполага, че са пренасяли оръжие, включително иранско, за "Хизбула" в Ливан.

Самият Путин коментира след срещата си Нетаняху, че има разбираеми причини за интензивните контакти с Израел предвид на сложната ситуация в Сирия и Близкия изток.