София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Руските депутати поискаха разпускане на националния отбор по футбол

Руснаците се прибират у дома с една точка след три мача на Европейското

8 годиниСпортни 9 Боряна Райчева

В руската Дума предложиха да се разпусне националният отбор по футбол. Дмитрий Свищев, председател на парламентарната комисия по физическата култура, спорта и младежта Дмитрий Свищев е заяви, че провалът на националния отбор на Европейското първенство е бил очакван и че по-добре е да се започне на чисто.

Русия загуби тежко с 0-3 от Уелс в третия си мач от груповата фаза и с една точка руските футболисти се прибират след едно от най-слабите си участия на голям форум.

Депутатът от Комунистическата партия на Русия Иван Никитчук заяви, че руските футболни национали получават огромни заплати, но не им достига чувство на отговорност пред страната и привържениците.

„За тях всичко е пари“, каза Никитчук.

Русия е домакин на Световното първенство по футбол през 2018, но специалистите смятат, че страната едва ли ще бъде в състояние да направи отбор, който да се представи добре на домашния Мондиал.