София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Руското министерство на отбраната обясни какво ще стане накрая с агресията на НАТО

Целта е увеличение на военните бюджети

8 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков коментира как ще завърши агресията на НАТО спрямо Русия. Създава се впечатление, че НАТО е беззащитна овца, срещу която от всички страни напират хищници – Русия и държави извън контрола на САЩ, заяви Конашенков на брифинг.

Според него след първото действие на сцената ще излязат „пенсионери“ като бившия посланик на САЩ в Москва Майкъл Макфол или бившия главнокомандващ на силите на НАТО в Европа генерал Уесли Кларк, които ще вдигат параноични лозунги за възраждането на Русия като империя на злото и ще говорят колко часа ще издържи НАТО срещу руска атака.

След това ще се появи генералният секретар на Алианса и ще успокои, че слуховете за безпомощността на НАТО са преувеличени, но страните трябва да направят още едно усилиеза неговото укрепване.

И накрая, на срещата на НАТО на 8 юли във Варшава, ще бъде взето решение за разполагане на сухопътни войски в Европа и за увеличение на военните бюджети, което ще осигури безоблачен живот на бюрократите, каза в заключение Конашенков.