София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Андрей Райчев: С F-16 САЩ ни изнасилиха

Заяви социологът Андрей Райчев

пропускане
5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Не виждам голяма разлика между позициите на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Румен Радев. САЩ ни изнасилиха да подпишем за тази сделка и ние ще го подпишем. САЩ са номер 1 и те се грижат за нашата национална сигурност. Европа няма армия и за нейната защита се грижи САЩ. Няма как да не подпишем. Българските политици се опитаха да запазят достойнство и мисля, че се справиха. Какво да каже Радев - излизаме от НАТО? Единственият начин да запази достойнството си беше да наложи вето.

Това каза социологът Андрей Райчев по темата за сделката за F-16 и наложеното президентско вето.

"За мен това е доста странен начин за запазване на достойнство. Ние трябва ясно и веднъж завинаги да направим своя избор. България е член на НАТО от 2004 година. Трябва много да внимаваме, защото с всичко, което излиза в общественото пространство за тази сделка, застрашава националната ни сигурност", каза проф. Антоанета Христова.