Гледай
на живо

С „Код черно“ майките посрещат депутатите пред НС

Настояват промените да бъдат гласувани до 1 октомври

С „Код черно“ майките посрещат депутатите пред НС С мълчание и черни знамена майките на деца с увреждания посрещат депутатите в първия им работен ден ... thumbnail text

С мълчание и черни знамена майките на деца с увреждания посрещат депутатите в първия им работен ден след лятната ваканция. Преди почиваката те ги изпратиха с плажни принадлежности.

„Още от сутринта ще започнем с по-голямо присъствие в самия палатков лагер. Кодът ни е в черно с черни знамена и така ще им напомним, че много малко време остава до 1 октомври, те да се захванат за работа, за да има реформа за хората с увреждания“, обясни Вера Иванова, цитирана от БНР.

Протестиращите майки припомнят, че до 1-ви октомври остава по-малко от месец и очакват в този срок парламентът да приеме поне искания от тях закон за личната помощ и публикувания преди няколко дни закон за хората с увреждания.

Първият вече е внесен в НС, а вторият е на етап обществено обсъждане.

Според майките, ако не бъде спазен срокът, новите плащания няма да влязат в бюджета за догодина и така ще им се наложи да чакат още цяла година, докато бъдат изпълнени исканията им.