София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

С тениска на бала за шеста поредна година

Инициативата помага на деца в неравностойно положение да продължат образованието си

пропускане
5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

За шеста поредна година благородната инициатива "С тениска на бала" успява да помогне на стотици младежи в неравностойно положение от цялата старана да продължат образованието си, като финансира първата им година в университета.
 
Като представител на Испанската гимназия в столицата, за чиито възпитаници кампанията "С тениска на бала" от години е традиция, дванадесетокласничката Яна решава не просто да  се включи в нея, а да я превърне в свой проект.
 
Така зрелостниците предлагат няколко нови модела на тениски. С тях те ще се състезават за визията на фланелките догодина. Преди това - в края на този май, Яна и съучениците й ще изберат за най-важния ден в живота си някоя от трите блузи, предлагани в момента, защото знаят, че това е важно.
 
От днес до края на септември имате шанса да си купите някоя от тези прекрасни тениски, независимо дали сега завършвате 12-ти клас или това се е случило много отдавна, за да зарадвате дете в неравностойно положение и да му помогнете да продължи своето образование.
 
Водена от тази мисъл  е и Полина, която има своя идея как да се включи в добрата кауза.