София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Взлом в детска градина

Заплашили с нож готвачката

5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Двама мъже нападнаха и обраха готвачка в детска градина в петричкото село Кърналово. Тяхната цел е била да вземат пари. Нападателите откраднали 150 лева от чантата й. Жената не успяла да види лицата им.

Нападнатата жена, Валентина Голчева, работи като готвачка в детска градина "Иглика". Разказва, че сутринта в 5.30ч, докато подготвяла обяда за децата е чула шум зад себе си. Оказало се, че това е маскиран мъж, който казал, че търси пари. След  това се появява съучастник и единият от мъжете извадил нож и го опрял в гърлото на жената. Така успяват да вземат портфейла на жената. 

Готвачката се изплашила и извикала мъжа си, обадили се и в полицията. Сред персонала на детската градина няма напрежение заради инцидента, а родители казаха, че не се притесняват за децата си.

Валентина сподели, че остава в детската градина и няма да напуска. Това, което искат тя и директорката да се случи от сега нататък е видеонаблюдение или поне по-чест обход на полицията около детската градина.