София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Саботира ли Бъчварова премиера?

Версията е на Волен Сидеров

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини пред журналисти след края на срещата в Министерски съвет, началника на кабинета на премиера – Румяна Бъчварова, че подкупава доверието в правителството, а нейни роднини са част от кръга „Капитал“, които атакуват българското правителство.

"Нямам нищо лично, но виждаме, че някои от ударите срещу правителството дойдоха от приближени до шефа на кабинета. Не мога да коментирам дали има пряка връзка, но не е логично роднините на шефа на кабинета да са в противниковия лагер и да правят такива публикукации. Говоря за дописките срещу Александър Манолев, които си бяха удар под кръста, непозволен, с който се прави опит да се блокира работата на правителството. На всеки кандидат-министър може да му се изкара такава рядка плетка, в която да излезе виновен. Има знаци, че шефът на кабинета може да саботира премиера“, заяви Сидеров.

В отговор на въпрос как ще коментира информацията, че Румяна Бъчварова може да стане посланик в САЩ лидерът на „Атака“ посочи:

„ Посланическите назначения ги подписва президентът. Напоследък бави подписите“.

Саботира ли обаче Румяна Бъчварова премиера, Сидерив отговори индирекно:

„Има знаци, че това може да става и е възможно. Близък роднина работи не в медия, а в политико-бизнес кръг, който има претенции към властта и назначаваше министри в първото правителство на Борисов – трайчо Трайков, Дянков,Плевнелиев, а сега няма и търси реванш. Това е кръг. Това не е сайт или медия. Да има такава обвързаност е конфликт на интереси“, категоричен е Сидеров.

Председателят на парламентарната груп ана ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира критиките на Сидеров срещу Бъчварова.

„Аз се възприемам като политик и се стремим да правим политика, а не да решаваме взаимотношенията между дадени хора“, коментира Цветанов.

Цветанов обяви, че тази тема може би ще бъде коментирана на следващия коалиционен съвет.